Korszerű fűtés és hűtés

A hőszivattyú olyan energetikai berendezés, ami hőt von el az egyik oldalon, majd azt leadja a másik oldalon. Bár eközben elektromos áramot is használ, de egy hagyományos villany kazánhoz képest a hatásfoka többszöröse. Elmondható, hogy egy 1 kW villamos energiából akár 3-5 kW hőenergia is előállítható. Napelemmel párosítva pedig mindent nyerő, 0 Ft közelébe szorítható le az ingatlan fűtése, hűtése és használati melegvíz előállítása.

Használati melegvíz előállításra

A fűtés és hűtés mellett természetesen használati melegvíz előállítására is alkalmas a hőszivattyú. Ehhez jellemzően 200-300 liter térfogatú tartály beszerelése szükséges, mely eltárolja a napközben felmelegített vizet és felhasználásig megtartja a megfelelő hőfokot. Mivel a melegvíz előállítása nem felhasználás időpontjában, hanem a legoptimálisabb időszakban történik, ezzel jelentős energia takarítható meg. A Mitsubishi termékek palettáján megtalálható 200l és 300l-es beépített HMV tárolós beltéri egységek is.

Hibrid működés

A hőszivattyú gázkazánnal is rendszerbe illeszthető, magas hatásfokra optimalizálható, így csúcsidőszakokban vagy nem ideális külső hőmérséklet esetén a legoptimálisabb beállítás alkalmazható.

Olcsóbb árammal üzemeltethető

Alkalmas H-tarifa igénylésére, így kedvezőbb villamos energia ár érhető el.

Napelemmel összehangolva

Napelemrendszerrel kombinálva megvalósítható a közel nulla energiaigényű ingatlan. A megtermelt energiát helyben felhasználni a leghatékonyabb, ezért kiváló párosítás, ha a napenergia azonnal hűtésre, fűtésre vagy használati melegvíz előállításra van felhasználva. A túlméretezett napelemes rendszerek jelentős, fel nem használt energiát termelnek. Ennek a feleslegnek a villamos rendszerbe való visszatáplálása igen csekély megtérüléssel jár, a helyben felhasználással szemben.

Rendkívül magas hatásfok

Magas SCOP (Coefficient of Performance) értékkel rendelkezik, vagyis a hatásfoka rendkívül magas. Maximum 75 °C-os víz előállításához is alkalmas, de alacsony vízhőmérséklet esetén a leghatékonyabb (padlófűtéshez, felületfűtéshez javasolt). Mitsubishi Zubadan hőszivattyú – 25 °C-os külső hőmérsékletig garantáltan működőképes és hatékony.

Környezetkímélő

A kevesebb energia elhasználása abszolút a környezet javát szolgálja. Az R32-es hűtőközeg alkalmazása miatt a környezetre gyakorolt hatása minimális, ezáltal védjük az ózonréteget és csökkentjük az üvegházhatású gázok negatív tulajdonságait.

Komfort felső fokon

A korszerű hőszivattyúk extra csendes működési üzemmóddal rendelkeznek, ami garantálja az otthon nyugalmát (maximum 54 dB).

Okos otthon – Smart funkciók

Wifi vezérlővel távolról is el tudja végezni a szükséges beállításokat. Módosítani tudja a fűtés-hűtési paramétereket, bekapcsolhatja szükség esetén a melegvíz készítést.

Teljesítmény széles skálán

4kW-tól 84kW-ig különböző méretű (szükség esetén, kaszkádban) teljesítménnyel kapható Mitsubishi levegő-víz hőszivattyú minden fűtési és hűtési igényt ki tud elégíteni. Az ingatlan méretéhez, energetikai tulajdonságaihoz szükséges méretezni a rendszer teljesítményét.

Miért minket válassz?

Ha már a tervezés szakaszában be tudsz vonni minket a projektbe, akkor biztos lehetsz benne, hogy a tökéletes gépészeti berendezések, tökéletes kombinációját kapod.

14 éve foglalkozunk Mitsubishi Zubadan hőszivattyúk telepítésével és karbantartásával. A felhalmozott szaktudás és tapasztalat birtokában a különleges igényeket is ki tudjuk szolgálni.

A telepítés és a rendszer átadása után sem engedjük el a kezed. A rendszer optimalizálását Veled együtt, bevált módszereinkkel végezzük el, hogy a legtöbbet tudjuk kihozza a rendszerből.

Minden gépészeti berendezés igényli a rendszeres és szakszerű karbantartást. Ez a munkafolyamat nem csupán a garanciális kötelezettségekről, hanem a berendezések hosszú élettartalmához való hozzájárulásról és a hatékonyságuk megtartásáról szólnak.


Nem csak szakszerűen, hanem szépen is dolgozunk! Bíz az évtizedes tapasztalatunkban és kérd a személyre (ingatlanra) szabott árajánlatunkat!